Podijeli članak

Na oko 1.700 metara nadmorske visine, na planini Velež iznad Mostara sagrađeno je planinarsko sklonište koje nosi ime "Armin Gazić Mućak". Objekt je sagrađen u organizaciji Planinarsko sportskog društva (PSD) Prenj Mostar na lokalitetu "Jančiji Do" i trajno će čuvati sjećanja na jednog od najboljih bh. alpinista koji je tragično stradao krajem srpnja prilikom prevrtanja čamca na Neretvi, nizvodno od Bunskih kanala.


"Odluku da bivak na planini Velež nosi naziv 'Armin Gazić Mućak' donio je Upravni odbor Planinarskog saveza Federacije BiH", naglašavaju iz PSD-a Prenj Mostar. Zahvalili su Planinarskom savezu FBiH i Federalnom ministarstvu okoliša i turizma koji su osigurali sredstva za realizaciju ovog značajnog projekta, kao i privrednim kolektivima iz Mostara i ostalim prijateljima društva koji su osigurali ostatak sredstava za završetak ovog projekta.


"Veliko hvala svim našim članovima, ljubiteljima prirode i ostalim građanima koji su se aktivno uključili u realizaciju i ostvarivanje projekta", ističu iz PSD-a, uz molbu eventualnim posjetiteljima da u narednih sedam dana ne ulaze u objekt zbog svježe lakiranih površina unutar objekta.