Podijeli članak

Na Zdravka Mamića pucano je najvjerojatnije iz samokresa kalibra , 65 milimetara, a očevidom je utvrđeno kako je napad na njega pomno planiran te da su osobe koje su počinile kazneno djelo znale Mamićevu trasu kretanja, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hecegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

Prema njegovim riječima, samo mjesto odakle je izvršeno kazneno djelo pucanja iz vatrenog oružja pokazuje da je dosta dobro pripremljeno i da  nije bilo uočljivo od strane napadnute osobe kao i njegovih pratitelja pri dolasku u taj zaselak Vidovići, kod Zidina gdje je trebala biti.

Vrdoljak ističe kako se sve informacije  provjeravaju na terenu te da u istrazi, osim djelatnika MUP-a HBŽ-a, sudjeluje županijsko Tužiteljstvo te MUP Republike Hrvatske.

Naime, tijekom jučerašnjeg dana Zdravko Mamić  sa članovima svoje obitelji je pored kapelice u zaseoku oko naselja Zidina dočekan u "sačekuši" od za sada nepoznatih počinitelja, koji su pucali na njega iz vatrenog oružja čime je zadobio prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Na mjestu događaja pružena mu je pomoć te je odvezen u Dom zudravlja Tomislavgrad gdje mu je liječnički tim sanirao i opservirao prostrijelnu ranu.

Na vlastitu odgovornost je napustio  Tomislavgrad te se uputio u Zagreb gdje se u jednoj od tamošnjih klinika nalazi na daljnjem liječenju.