Podijeli članak

Tagovi

 

Današnje sunčano jutro iskoristili smo za kavu uz ugodni razgovor s Emilijom Mustapić, nogometašicom iz Ljutog Doca, pokraj Širokog Brijega, članicom ŽFK Leotar iz Trebinja. Svojim golovima i lijepim potezima ova perspektivna nogometašica je još kao šestgodišnjakinja znala izmamiti pljesak od svojih starijih kolega nogometaša, kojima je nerijetko znala zadavati probleme. Zbog iznimnih nogometnih sposobnosti, Ema je u osnovnoj školi bila stalna članica školske nogometne ekipe, na raznim školskim i županijskim natjecanjima.

 

 

Ljubav prema nogometu od malih nogu

"Ljubav prema nogometu javila se još od malih nogu. S obzirom da potječem iz mjesta koje se diči nogometnim uspjesima, nogomet mi je u krvi. Dosta mojih prijatelja sad su igrači dobrih klubova" - kaže Ema, koja igra na poziciji desnog bočnog u svome klubu.

U sklopu Božićnog turnira u Mostaru igrala se revijalna utakmica između djevojaka sa 'Difa' i "ostatka" cura, u kojoj je igrala i Ema. Emine nogometne sposobnosti primjetio je tadašnji izbornik juniorske reprezentacije BiH Dragan Joksimović koji ju je pozvao da se pridruži sadašnjem klubu ŽFK Leotar iz Trebinja, kojeg je tada vodio. Također, dobila je i poziv da se pridruži juniorskoj reprezentaciji. Inače, ŽFK Leotar se natječe u Prvoj ligi RS-a, gdje se pored Leotara natječe još 6 klubova. ŽNK Leotar je aktualni prvak RS-a i na najboljem je putu da obrani titulu, budući da je nakon prvog dijela sezone vodeća ekipa lige s maksimalni učinkom. Trenutno se u Petrovu odigrava drugi dio sezone 2010./2011.

 

Reprezentativka BiH

Osim što je članica ŽNK Leotar, Ema se "popela" stepenicu više, debitirajući za žensku nogometnu reprezentaciju BiH. Na nedavno održanim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, Ema je debitirala u reprezentaciju.

"Prvi put sa reprezentacijom sam se susrela u Međugorju i to sa juniorskom repkom kad su bili na sedmodnevnim pripremama, gdje je izbornik juniorske repke bio Dragan Joksimović. Malo iza toga sam dobila poziv za A reprezentaciju, u tijeku priprema kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Prva utakmica je odigrana u Sarajevu protiv Rumunjske, a nekoliko dana iza smo išli za Mađarsku gdje sam i odigrala prve minute za A reprezentaciju", ističe Ema.

 

Uzori - Zvonimir Boban i Cristiano Ronaldo

Za dvadesetjednogodišnju Emiliju Mustapić, nogometni uzori su legendarni bivši hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban, dok danas nerijetko voli pogledati tekmu Real Madrida zbog Cristiana Ronalda koji posjeduje iznimne sposobnosti, ističe naša sugovornica.

Na pitanje tko joj je životni uzor, Ema je sa smiješkom navela svoju cimericu Ivanu Primorac. A što se tiče klubovaa, na prvom mjestu joj je Široki Brijeg, te zagrebački Dinamo.

 

Buduća uspješna socijalna radnica

Osim nogometa, Emilija je uspješna studentica druge godine studija Socijalnog rada na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

"U nogometu se iskreno u budućnosti ne vidim, jer u nas ženski nogomet nema uspješnu podlogu ni preveliku potporu od saveza. Studiram Socijalni rad u Mostaru, pa se u budućnosti vidim kao uspješna socijalna radnica." - kaže ova nadarena nogometašica.

Kako je uspješna u nogometu i na studiju, isto tako je i na ljubavnom planu, jer je na radost ili nesreću njezinih sadašnjih i budućih fanova, Ema u dvogodišnjoj sretnoj vezi.


Razgovarao: Ivan Kraljević