Podijeli članak

My Fairytale je kreativni cvjetni  studio u kojem nastaju maštovite dekoracije za vjenčanja, ali i brojne druge prilike. Iza ovoga brenda stoje četiri mlade dame koje su ujedno i prijateljice:  Anita Perić, Helena Jovanović, Kristina Omejić i Karmela Azinović. S ovim mladim kreativkama razgovarali smo o njihovim početcima, izazovima te o ovoj nešto drugačijoj i izazovnijoj godini. 

''My Fairytale uskoro slavi 4. godinu postojanja. Sve je počelo mojim zarukama te odlukom tko će kititi upravo moje svatove. Neke od prijateljica su kroz šalu rekle da to uradimo mi skupa, na što sam se samo nasmijala. Međutim, ta misao mi nije izlazila iz glave i krenula sam ozbiljno razmišljati o tome. Nisam htjela ništa stavljati na papir jer znam da bih odustala već na prvoj računici. Samo sam pomislila s kim bih se mogla upustiti u taj posao. Tako da sam odabrala tri prijateljice. Jedna je zračila kreativnošću, druga odgovornošću, a treća maštovitošću.  I one su bez puno razmišljanja pristale. Početak nije bio lagan, nismo znale odakle da krenemo, ali smo se sve četiri složile koji stil da predstavljamo. Obitelj i prijatelji su odigrali najveću ulogu u samim počecima. Neizmjerno im hvala na tome'' kazala nam je Helena. 

Na naš upit gdje sve pronalaze inspiraciju odgovorila je: ''Inspiriraju nas stvari iz prirode, osobito drvo. Volimo prikupljati stare, odbačene stvari i toplo ih udomiti.  Ne možemo izostaviti društvene mreže kao Instagram i Pinterest naravno''.

Dekorativne usluge koje nude mladencima razne su: ''Nudimo veliki izbor usluga. Što se vjenčanja tiče radimo sve. Dogovaramo kićenje kuća, prostora za doček gostiju, auto, crkvu, salu, male i velike revere, buket za mladu, buketi za male mlade, zahvalnice i najpopularnije - kutak za slikanje. Kutak za slikanje tražen je i za rođendane, krštenja, djevojačke večeri i sl.'' kazala nam je Anita.

Na pitanje koji su favoriti ukrašavanja vjenčanja ove sezone i koji je cvijet obilježio već 2020. godinu Kristina nam je odgovorila: ''Stil koji dosta mladenaca traži i sve više se odvaže na taj iskorak jeste boho stil. Sve više se odmičemo od nekih standardnih stilova ukrašavanja tilom, bijelim cvijećem, a više se baziramo na neke boje, poljsko cvijeće, zelenilo i platna u boji. Što se tiče cvijeta mogli bismo reći da je pampas trava pobjednica ove sezone i da će još dugo zadržati to mjesto. Definitivno je ludnica za dekoracijama s pampasom, a dosta se i slaže sa stilom ukrašavanja koji je nama omiljeni''.

Također, zanimalo nas je je li situacija s pandemijom donijela neke promjene i ako da, koje. Helena nam je istaknula kako je promjena svakako bilo: ''Naravno da je pandemija odradila svoje i na području kićenja svatova, te svatova općenito. Veliki broj mladih koji su zakazali svatove za ovu godinu obavijestili su nas o novom datumu koji je u 2021. godini. Pored toga imamo već zakazanih svatova u 2021. i plus svatovi koji su se prolongirali za 2021., tako da će se raditi punom parom iduću godinu, što nas jako veseli''.

''Najveći izazov ustvari zadajemo jedna drugoj. Podijelimo se u timove i odaberemo neki novi projekt za iduću sezonu te se tako trudimo svake godine uvesti nešto novo. Želimo da svakodnevno njegujemo timski rad i kreativnost te upravo na taj način to i radimo. Tako da možemo reći da smo ponosne na svaki naš novi projekt, jer znamo koliko ljubavi i vremena izdvojimo za te stvari. Osobito smo ponose kada radimo svatove našim posebnim prijateljima jer tada budu pomiješani sreća, stres i emocije'' naglasila je Karmela u razgovoru.

AU:Ana Artuković