Podijeli članak

Nakon godina i godina beskrajnih šala o muškarcima, znanost je napokon potvrdila ono što mame govore cijelo vrijeme: muževi stvaraju dva puta veći stres kod žena nego njihova djeca

Gotovo svaka mama koja ima partnera šali se kako joj njezin dečko ili suprug ponekad dođe kao još jedno dijete. Partneri možda ne zahtijevaju istu brigu kao naši mališani, ali svakako ponekad doprinose stresu kod žena.

Muževi - najveći uzročnici stresa? 

U istraživanju koje je proveo američki portal Today, 7000 mama odgovaralo je na pitanja o stresu. Rezultati gotovo da nisu iznenadili nijednu majku na svijetu: Today je saznao kako je velika većina žena ocijenila svoj stres sa 8.5 od mogućih 10, a 46 posto žena izjavilo je kako im njihovi muški partneri priušte više stresa nego djeca. 

Čak 75 posto žena reklo je kako se osjećaju kao da se svi kućanski i roditeljski poslovi tiču samo njih jer se u suprotnom neće obaviti kako treba ili uopće. Jedna od pet mama rekla je kako su muževi najveći uzročnici stresa jer jednostavno ne pomažu dovoljno u svakodnevnom životu.  

Postoji mnogo muškaraca koji bi trebali postati ravnopravni partneri u kućanstvu Naravno, nisu svi partneri 'divovske bebe' koje ne rade ništa nego otežavaju život svojih partnerica, ali očito postoji mnogo njih koji trebaju postati ravnopravni partneri u kućanstvu, bez konstantnog pitanja, zanovijetanja, prigovaranja i jadikovanja.  Mame već ionako imaju puno posla da bi osjećale dodatni stres radi odraslog čovjeka koji može i zna bolje. I zbog toga, svim tatama koji čitaju ovo: Molimo vas, nemojte biti taj čovjek.