Podijeli članak

Istegao sam mišić dok sam nosio aviobombu pošto je teška, pa sam je potom natovario na bicikl”, priča muškarac koji je nakratko ukrao veliku eksplozivnu napravu u Janji kod Bijeljine.

Mještani Janje prepričali su kako im je muškarac objasnio svoj nesvakidašnji postupak, “zahvaljujući” kojem je sinoć vijest o ovom slučaju obišla cijelu regiju. 

Odnio sam bombu jer ljudi ne mogu raditi posao, tko će čekati nadležne, oni su tek predveče došli na Drinu da deaktiviraju bombu. Ja sam nju odnio i propisno osigurao, obložio je sa svih strana”, objašnjavao je muškarac koji je odnio bombu.

Tvrdi da bomba nije imala osigurač naprijed i da nije mogla eksplodirati.

Razumiješ li ti što je mina. Ne može puknuti, udarao čovjek bagerom kad je pronađena, valjao je ovdje kašikom kao da je panj”, dodao je ovaj muškarac mještanima.

Na njihovo pitanje kako je uzeo bombu, kaže da ju je stavio pod ruku i kroz smijeh dodaje da je istegao mišić dok ju je nosio, jer je teška.

Nakon toga sam je zavezao na bicikl i odvezao je na Drinu i propisno odložio”, navodi na kraju muškarac koji je sinoć na društvenim mrežama postao najpopularniji deminer-amater, piše Infobijeljina.