Podijeli članak

Tony Choi je Koreanac koji tvrdi da je prilikom naručivanja hrane u Smoothie King restoranu u Sjevernoj Karolini doživio rasistički incident, nakon što ga je zaposlenik na računu imenovao kao Jackie Chan samo zato što je azijat.

Umjesto da je pitao muškarca kako se zove te tako zabilježio narudžbu, zaposlenik je napisao ime popularnog kineskog glumca te isprintao račun.

Tony je cijelu priču podijelio na Facebooku te je zamolio ljude da ju podijele kako bi se pročula što dalje.

"Bio sam u Smoothie Kingu s djecom. Umjesto da me pitao kako se zovem, Zack H. je mislio da je smiješno napisati “Jackie Chan” kao moje ime. Meni kao Koreancu ovo je uvreda".
 


Uz to, tri druga zaposlenika koja su tada radila s njim se nisu mogla prestati smijati svemu tome.

"Tu i tamo se susretnem s rasizmom i inače mi ne smeta toliko. Bijesno sam napustio restoran, pokušavajući spriječiti da moja djeca shvate što se tu točno dogodilo", napisao je Choi uz fotografiju računa na kojoj umjesto njegovog imena piše glumčevo ime.

Ovo nije prvi rasistički incident u Smoothie Kingu. Samo dan prije Tonyjevog neugodnog iskustva jednoj ženi na računu su umjesto imena napisali “nigger”, piše South China Morning Post, prenosi Index.hr.