Podijeli članak

Tagovi

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske u prethodnom peridu zaprimilo je prijave korisnika da društvenim mrežama kruži nova prevara.

Naime, MUP-u su pojedini korisnici društvenih mreža prijavili da ne mogu da pristupe svojim profilima, a da sa istih njihovim poznanicima stižu poruke u kojima se mole za pomoć i traži im se da fotografiraju svoje bankovne kartice, pišu Nezavisne. 

"Trebam karticu za bankomat. Trebam platiti nešto preko kartice. Ja ću ti dati novce da uplatiš samo ako mi odgovara tvoja kartica. Trebam prije svega da vidim slike sa obje strane kartice ako mi odgovara da znam", stoji u tim porukama.

MUP je zato apelirao na  sve korisnike društvenih mreža da poduzmu nužne mjere sigurnosti i da ako od svojih prijatelja na društvenim mrežama dobiju sličan zahtjev, obvezno ga osobno kontaktiraju da se uvjere da je toj osobi zaista nužan bilo kakav vid pomoći.

"Također, u ovim slučajevima, pojedini su slali fotografije osobnih dokumenata, kartica za bankomat. Postupanja su u tijeku", naveli su u MUP-u RS.