Podijeli članak

Suspendirani policijski službenici koji su čuvali bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana još uvijek čekaju odluku nadležnog Disciplinskog suda, javlja Dnevnik.hr. Prije nekoliko dana ukradeno im je službeno oružje, osobni dokumenti, a jednom od njih i policijska značka. Policajci su pokradeni dok su čuvali Cvitana na ljetovanju u Zatonu.
 
U MUP-u podsjećaju da su bili dužni skrbiti za oružje koje su zadužili, a da je Cvitanovom osiguranju bio osiguran i prikladan smještaj tijekom zadatka. Službeno su i potvrdili da se sličan propust napravili i čuvari koji brinu o sigurnosti članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Policajci su sankcionirani.
 
- Obavještavamo Vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelja otuđen dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora. Proveden je postupak za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za povredu službene dužnosti, te je izrečena disciplinska mjera koja odgovara težini počinjene povrede - priopćili su iz MUP-a za Dnevnik.hr.