Podijeli članak

Na jučer završenom turniru Arena Cup 2019 koji se igrao u Mostaru (tereni Arena Sport Centra i Kantarevcu), te Zvirovićima UŠS Sport Talent ponovno je briljirala. Turnir koji je igran u 4 generacije (2009, 2010, 2011, 2012) bio je jedan od masovnijih u regiji a okupio je čak oko 80 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

UŠS Sport Talent obilježila je ovogodišnji turnir koji se igrao uz velike probleme s kišom. Dječaci iz generacije 2011 prošetali su se turnirom bez poraza uz ukupnu gol razliku 23:1 rušivši u nokaut fazi do  ekipe NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski i naposljetku u finalu DU Talent koji su deklasirali s 5:0. Trener ove generacije bio je Marko Nakić. Najboljim igračem turnira proglašen je Sport Talentov Karlo Pehar.

Nešto teži put imali su mali nogometaši rođeni 2010 godine jer je na putu do titule stajao veliki protivnik, splitski HNK Hajduk koji ih je čekao u polufinalu do kojeg su mali Mostarci došli bez problema. Tvrdu, borbenu i neizvjesnu utakmicu odlučio je jedan penal, a Sport Talent do kraja susreta osujetio je sve pokušaje vršnjaka iz Hajduka da preokrenu rezultat, te slavio povijesnu pobjedu za ovu mostarsku univerzalnu školu sporta.

U finalu je viđena prava drama. Sport Talent igrao je protiv ŠN Limači Čapljina potpuno ispražnjen nakon trijumfa nad Hajdukom. Dugo su mali Mostarci gubili ali su na kraju uspjeli izjednačiti te u lutriji penala biti bolji i pospremiti novi trofej u već prepune vitrine. Dječake je do trofeja vodio trener Mario Glibić, a za najboljeg igrača turnira u generaciji 2010 proglašen je Arijan Bernadić.
Turnir je u generaciji 2009 osvojilo HŠK Posušje koje je nakon penala bilo bolje od Zrinjskog, a u generaciji 2012 slavio je splitski HNK Hajduk.

Trofeji na ovom turniru, Arena Cupu 2019, nova su potvrda sjajnog rada u nogometnoj sekciji Sport Talenta koji je za relativno kratko vrijeme postojanja škole već nekoliko godina nogometna perjanica grada Mostara u najmlađim dobnim kategorijama.

AU: B.B.