Podijeli članak

Ove godine događaj Find Your SPARK je u znaku broja četiri - već se četvrtu godinu zaredom održava, i to ovaj put u četiri grada! Prvi je Banja Luka, gdje će glavna tema biti robotika. Zabilježite subotu, 15.6.2019. u kalendarima, a kao mjesto održavanja unesite QLab u Banja Luci. 

- Da podsjetimo, Find Your SPARK je najpopularniji #SPARKevent koji se sastoji od izložbe najnovijih gadgeta, edukativnih IT radionica i zanimljivih gaming/edukativnih natjecanja. 

Banjalučki #FYS će biti fokusiran na osnovnoškolce i robotiku, no na samom gadget showu izložit ćemo i dronove, električna vozila, 3D i gaming gadgete. Djeca će cijeli dan moći besplatno isprobati Makeblock, Lego, Arduino i STEMI robotiće. 

U isto vrijeme će se održavati radionica o robotici, gdje će sudionici naučiti sve o mBot i mBlock robotićima, kako se kreću, koje senzore koriste i slično. mBot je cjelokupno rješenje za vaše dijete koji daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Ovaj jednostavan za sastavljanje mBot edukacijski robot set pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEM zanimanja (znanost, tehnologiju, inženjering i matematiku). Predavači su Jelena Kalaba i Sandra Kozaragić iz Kliker škole programiranja. Nakon radionice slijedi i natjecanje - poručuju organizatori.

PROGRAM

10:00 - 17:00 Gadget Show: roboti, električna vozila, dronovi, 3D uređaji i igraće konzole
10:00 - 14:00 Brain Gym: radionica o robotici
14:00 - 15:30 Tech Challenge: natjecanje iz robotike
16:00 - 17:00 Proglašenje pobjednika i kraj događaja

- Find Your SPARK ne bi bio moguć bez naših partnera i sponzora: NSoft, SYNC, Vitinka, Kliker centar, Qlab, Rolograf i Krajina Klas. Događaj je besplatan - sve što trebate uraditi da biste sudjelovali je popunjavanje kratke forme. Tech ljubitelji, vidimo se u Banja Luci! Next stop: Zenica - poručili su iz SPARKa.