Podijeli članak

U sklopu projekta 'Edukacijski program zaštite okoliša grada Mostara', Koji finacira američka ambasada u BiH danas je u Eko centru Blagaj upriličena radionica na temu zaštite okoliša i ugroženih životinjskih vrsta. 

U projektat je uključeno 15 osnovnih škola grada Mostara po hrvatskom i bošnjačkom planu i programu.

Radionice imaju za cilj podizanje ekološke svjesti djece upoznati ih s prirodnim i životinjskim vrstama, ali i potaknuti multietničko druženje škola, koje rade po bošnjačkom i hrvatskom planu i programu, kako bi u budućnosti škole na lokalnoj razini mogle zajedno djelovati.

"Do sad smo imali posjetu 15 osnovnih škola grada Mostara u Eko centru Blagaj gdje se održavaju radionice", kazao je predsjednik Udruženja Novi val, Adnan Đuliman.

U Eko centru Blagaj, kako je naglasio Đuliman, bile su upriličene multimedijalne prezentacije kao i praktičan rad u grupama, posjeta ugroženim vrstama kao što su Bijeloglavi supovi i Magarci.Stoga je naglasio da Omladinski Klub Novi val Blagaj i dalje nastavlja sa projektima koji imaju za cilj pomirenje, suživot i promicanje ekoliških vrijednosti.