Podijeli članak

2019. godina je krenula užurbano za Alfa Therm. U tijeku su završni radovi na nekoliko većih projekata na kojima su radili u prethodnom razdoblju i sada slijedi onaj ljepši dio posla, puštanje instalacija u rad, objašnjavaju iz Alfa Therma.

"Projekt koji bismo htjeli posebno istaknuti je Delta City tržni centar u Banja Luci, čije otvaranje je predviđeno za kraj ovog mjeseca", navode.

Radovi su trajali cijelu prošlu godinu i ovo je jedan od većih objekata do sada na kojem su radili.

Zahvaljujući partneru firmi Hollodex iz Banja luke uspjeli su bez nekih veći problema i odstupanja od dinamike radova prolaziti kroz sam proces montaže i realizacije njihovog dijela posla. 

"Treba uzeti u obzir da je ovako veliki projekt zahtjevao ogromnu organizaciju i usklađivanje radova sa brojnim ostalim izvođačima. Naši kolege iz Alfa Therm-a koji posljednjih godinu dana žive u Banjoj Luci zaista su odradili veliki posao i ponovno nas učinili ponosnima", govore.

Inače sam objekt Delta City centra se prostire na preko 65 000m2 sa 110 unutarnjih lokala. Dio posla je bio uraditi pripremu instalacije grijanja hlađenja i svježeg zraka cijelog centra. 

"Također smo za našeg dugogodišnjeg klijenta CineStar odradili unutarnja rješenja klimatizacije i ventilacije za dvorane, tako da sada u našoj referentnoj listi stoje svi do sada otvoreni Cinestar multiplexi na području BiH.  Nije loše spomenuti i da smo imali priliku prvi put surađivati sa svjetski poznatom robnim lancem H&M, budući da se u Delta City centru otvara prvi dućan H&M-a u Bosni i Hercegovini. Zaista je veliki posao iza nas i posebna zahvala svim našim partnerima i suradnicima s kojima smo uspjeli sve završiti", objašnjavaju iz Alfa Therma.

Budući da djeluju regionalno veliki dio posla odrađuju i na području susjedne Hrvatske, te dio i Crnoj gori gdje su upravo pred završetkom radova na nekoliko većih objekata. 

A kako sada stvari stoje užurbani tempo će ih pratiti i u sljedećem razdoblju. 

"Bosni i Hercegovini nam slijedi veliki projekt u Živinicama, za našeg dugogodišnjeg partnera Bingo doo, a uskoro kreću radovi na rekonstrukciji hotela u sklopu hotelijersko-turističke firme „Jadran“ u Crikvenici, te nekoliko projekta na Dubrovačkom području i Makarskoj rivijeri", navode.

Alfa Therm posljednjih godina ciljano radi odabir prema velikim projektima različite namjene, a posebice za kompleksne i složene projekte u ugostiteljstvu i industriji. 

Njihovi investitori to prepoznaju i drago im je da su uspjeli dokazati i istaknuti se kao pouzdana tvrtka sposobna odraditi najzahtjevnije projekte.

Tako da u segmentu trgovine i ugostiteljstva već dulji niz godina imaju odličnu suradnju i rade projekte za Imoprtanne resort, Valamar, Blue Sun, Bingo, FIS, Mepas,..