Podijeli članak

Proteklog vikenda judaši mostarske Neretve nastupili su na Međunarodnom judo turniru „Profectus Cup 2019“ u Samoboru. Na turniru je nastupilo oko 320 natjecatelja iz 37 judo klubova Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
 
Na turniru su imali pravo nastupa uzrasti od U8 do U16, a mostarski klub je imao svojih šest predstavnika koji su dostojanstveno branili boje kluba i ostvarili sjajne rezultate. Naime, osvojeno su 4 srebrene i 1 brončana medalja te jedno peto mjesto.
 
Srebrene medalje osvojili su:
Stjepan Salmanić -50 kg (U16)
Domagoj Jozeljić -66 kg (U16)
Helena Čule -70 kg (U16)
Sergej Jarendić -81 kg (U16)
Brončanu medalju osvojio je:
Josip Previšić -73 kg (U16)
Peto mjesto osvojio je:
David Brkić -66 kg (U14)
 
U nedjelju je održano i Sveučilišno studentsko prvenstvo grada Zagreba 2019:
 
Mostarac, Ante Galić (inače član „JK Neretva“) zauzeo odlično treće mjesto predstavljajući svoj fakultet (Fakultet prometnih znanosti, Zagreb) u kategoriji do 73 kg. Iako prehlađen posljednjih nekoliko dana i bez treninga on je danas imao jedan poraz u prvom kolu od predstavnika Fakulteta političkih znanosti, Franušić Marina inače člana JK Zagreb koji je i zauzeo prvo mjesto. Potom su nastupile tri pobjede nad predstavnicima, Kineziološkog fakulteta, Luka Bikić i Denis Vragović te u borbi za treće mjesto pobjeda nad predstavnikom Prirodoslovno matematički fakultet, Lugo Mihovilićem.
 
Naravno trener i dio ekipe JK Neretva je bio tu da svome članu daju podršku i budu uz njega. Još jednom sve čestitke na borbenosti i odličnom direktnom plasmanu na sveučilišno prvenstvo R. Hrvatske.