Podijeli članak

Ova rođena Mostarka na početku razgovora s novinarkom časopisa Beautiful, ističe da je ostvarena i privatno i poslovno, a da joj je obitelj nešto najvažnije u životu.

BEAUTIFUL: Kao žena ostvarili ste se i privatno i poslovno? Kako izgleda Vaš dan?

Da, ostvarena sam i privatno i poslovno i svjesna života i svih životnih darova. Dani su mi ispunjeni i predivni. Jutro započinjem sa zahvalnošću a onda kao i svaka majka buđenje kćeri ako već nisu same ustale. Svako jutro me čeka i buđenje i spremanje najmlađe kćeri za vrtić, pripremanje doručka. Dan je već isplaniran unaprijed, svaki, i nastojim držati se plana za taj dan. Većinom je, svaki moja dan ispunjen multitaskingom. Nakon što sve obiteljske jutarnje obaveze ispunim, tu su i obavezne i najljepše jutarnje kave sa suprugom, lagano krećem u moj svijet bajki – moj atelje. Ovisno o planiranom radu uvijek iskrsne nova ideja, gdje je sketch book uvijek spreman i pri ruci da ideja ostane zapisana i skicirana. Moram reći da s lakoćom radim sve jer toliko volim svoj posao, prezadovoljna sam svakim danom sve više kao i moje klijentice. Moj radni dan završava onog trena u popodnevnim satima kada se trebam opet posvetiti obitelji, raspremanju, pripremanju večere i sličnim obavezama prema mojoj obitelji. Nekako sam uspjela napraviti dobar balans tako da je sve u savršenom redu i funkcioniram savršeno. Stižem se čak odmoriti.
 


BEAUTIFUL: Otkud ljubav prema dizajnu?

Ljubav prema dizajnu sam imala još od malena, kao mala djevojčica sam maštala o balskim haljinama i crtala, sjeckala mamine materijale, isti osjećaj uživanja imam i sada dok radim. Ovu divnu ljubav sam nasljedila od majke, koja je uvijek voljela modu i imala je svoj poseban stil, što je mene fasciniralo. Radila je komade odjeće za sebe i drage ljude, pa sam tako i ja imala priliku, još kao mala djevojča, da dođem u dodir s materijalima za krojenje.

BEAUTIFUL: Vi ne samo da dizajnirate nego i sami šijete vaše modele?

Planiram uskoro oformiti tim za svoj posao, jer posla je puno. Sve više se prepoznaje moj modni izražaj, neobičan i bajkovit i otuda potreba za timom. Kako bih se ja mogla maksimalno i kvalitetno posvetiti dizajnu, potreban mi je tim koji će mi pomoći sa šivanjem. Ovo ne znači da ću ja prestati sa izradom unikatnih komada, naprotiv još ću biti slobodnija u određenim sferama mog posla i još opuštenije stvarati nove i unikatne ljepotice.

BEAUTIFUL: Tko su Vaši klijenti odnosno dokle sve putuju geografski vaše haljine i kreacije?

Sve moje klijentice su predivne žene koje, kad jednom nose haljinu s mojim potpisom, uvijek se vraćaju po nove. Širom BiH, Hrvatske, Srbije, Crne gore, Austrije, Belgije, Njemačke, Švicarske, Švedske i Amerike već je mnoštvo mojih modela nošeno. Ono što me posebno raduje je da stalno pristižu novi zahtjevi za izradom haljina.

BEAUTIFUL: Vaše kreacije su i na modnim pistama a osvojili ste i nekoliko nagrada za Vaš rad. Možete li malo detaljnije o svemu?

Osvojila sam prvu nagradu za Ženu Godine 2017 u kategoriji Moda pri „Ladies in“ zajednici, koja broji preko 100.000 ostvarenih i uspješnih žena i na tu nagradu sam posebno ponosna. Također, dobila sam plaketu i priznanje za razvoj BiH dizajnerske scene, što me čini jako sretnom i ponosnom. Imala sam prvu modnu reviju Fashion Arena u svom rodnom Mostaru, i stalno dobivam mnoštvo novih pozivnica. Upravo sam potvrdila i sudjelovanje za Nivea Fashion Week tako da će to biti naredna pista na kojoj će modeli pronosati moje kreacije. Ono što mogu još potvrditi jeste da uskoro planiram i svoju vlastitu reviju organizirati. U toku je realizacija unikatnih komada a ja još uvijek sve pomno planiram tako da bude fantastično.

BEAUTIFUL: Imate 5 kćeri. Pomažu li Vam u radu i pokazuju li i one same želju da nastave Vašim putem?

Da, imam pet kćeri, pet ogromnih ljubavi. Odgajamo ih i suprug i ja da same izaberu ono čime će se baviti u životu. Jedna je već odabrala svoj životni put i predaje engleski jezik. Druga kćer je završna godina na fakultetu i bit će kemijski inženjer. Dvije su još uvijek tinejdžerice, nisu se još odlučile niti ih požurujemo. I najmlađa ima tek 4 godine i vjerojatno će krenuti mojim stopama jer već vidim velike sličnosti s mojim ponašanjem u njenom uzrastu. U biti, sve one vole mamin dizajn i pomažu mi većinom obavljajući poslove po kući kako bih ja imala više vremena posvetiti se ovom poslu.

BEAUTIFUL: Vaš dan je poprilično ispunjen i to, vjerujem, svaki! Čime se motivirate odnosno što Vas vodi kroz život?

Radost života i zahvalnost. Jednostavno, sretna sam sa svim i sve me raduje i hvala Bogu na svemu i ogromnoj energiji koju mi daje da svaki dan ostvarim ono što sam naumila.