Podijeli članak

Mostarka Anamaria Golemac trenutno studira na Skidmoru, privatnom sveučilištu u New Yorku. On spada u prestižnija sveučilišta, jer prima samo 30% studenata koji se prijave. 

Sljedeći semestar ide na razmjenu studenata u Amsterdam, gdje program traje četiri mjeseca. ,,Trenutno tražim prilike za stažiranje u nekoj većoj banci te namjeravam pisati istraživanje o mirovnim operacijama˝, izjavila je Anamaria Golemac.

Prošli semestar je provela na razmjeni studenata u Njemačkoj u Freiburgu. Pomoću toga programa uspjela je proputovati veliki dio Europe, uključujući Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Švicarsku, Španjolsku, Nizozemsku, Belgiju i Švedsku. 

Nakon završetka tog programa, stažirala je u Europskom Parlamentu kod MEP Angelike Mlinar iz Austrije. ,,Moje glavne dužnosti su bile istraživati za razne konferencije, pratiti gospođu Mlinar na sastanke, ići na razne događaje, i pisati izvještaje. Glavne teme su bile Brexit, imigracija, položaj žena u društvu i fake vijesti˝, rekla je Anamaria Golemac. 

U New Yorku u Skidmoru paralelno studira Internacionalni biznis i Internacionalne odnose. No, osim toga, uči njemački i ruski jezik. Dokazala se kao odlična studentica, te asistentira za neke predmete iz matematike i njemačkog jezika. ,,Jedna od najdražih uloga na fakultetu mi je biti predsjednica grupe International Student Union. To je najveći klub na kampusu za koji organiziram tjedne sastanke te razne programe i događaje. Ove godine sam učlanjena u Počasno Društvo Delta Phi Alpha˝, naglasila je Anamaria Golemac.

Prije toga je pohađala Koledž Ujedinjenog Svijeta u Singapuru, gdje je bila član mnogih izvannastavnih aktivnosti. Uspjela je preputovati veliki dio Jugoistočne Azije.

Anđela Jurišić