Podijeli članak

G.K. (59) i A.M. (40) iz Mostara uhićeni su u okviru akcije "Bato" nakon što su kod njih u automobilu, u mjestu Potok, pronađene 44 vrećice sa oko 40 kilograma droge, potvrđeno je "Nezavisnim".

Njih su uhitili policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.

Kako je potvrđeno iz SIPA, ne navodeći detalje akcije, policijski službenici SIPA uhitili su dvije osobe na području Mostara, postupajući po naredbi Županijskoga tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i Županijskog suda u Mostaru.

Uhićeni su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Tijekom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma, u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, rekao je Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA.

Prema njegovim riječima, pored droge, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Kako "Nezavisne" saznaju, u pitanju je mercedes ML, koji su presreli pripadnici SIPA na spomenutoj lokaciji, po prethodno prikupljenim saznanjima da se u automobilu prevoze narkotici i to u većoj količini.

Kada su otvorili prtljažnik mercedesa, našli su dvije crne torbe u kojima su bili uredno upakovani paketi droge.

Pronađenu drogu pripadnici SIPA odmah su zaplijenili, a G.K. (59) i A.M. (40) su uhapšeni.

- Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšene osobe biće predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je jučer Miladinović.

Akcija kodnog naziva "Bato" usmjerena je protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.