Podijeli članak

U Mostaru, u Sjevernom logoru, tijekom vikenda održano je natjecanje u snazi i izdržljivosti pod nazivom Street super challenge – Brutal competition, u organizaciji Sportskog društva Reflex Mostar, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, a u sklopu projekta “Mjesec sa Reflexom”.

Na veoma zahtjevnom natjecanju sudjelovalo je 11 natjecatelja, od kojih je 9 uspješno izdržalo kompletni tijek natjecanja, dok je 1 osoba odustala.

Težak izazov

Najuspješniji su u bili: Aldin Husnić, Merdin Husić i Belmin Berberović, koji su osvojili unikatne medalje specijalno izrađene za ovaj događaj te novčane nagrade u iznosima od po 300 KM, 200 KM, 100 KM, i poklon paket dodataka ishrani od sponzora X-fit.

Svi natjecatelji, pod stručnom pratnjom suca i medicinskom pratnjom tehničara i liječnika su imali priliku natjecati se u veoma zahtjevnim zadacima.

Riječ je o ‘farmer walku’, odnosno nošenju težine na udaljenosti od 50 metara po 80 kg u rukama (ukupno 160 kg), trčanje 1500 metara s gas maskom na licu podešenu na opterećenje približno jednako trčanju na 5000 metara nadmorske visine, zatim prevrtanje gume težine 372 kg (sedam puta) i dizanje bačve od 80 litara + 10 kg bačva, dizanje i spuštanje deset puta).

Kao posebni gosti natjecanja bili su Belmir Berberović i Alden Hot – Django, koji je bio u svojstvu stručnog suradnika i glavnog suca natjecanja.

Pored gostiju, u stručnom odboru su sudjelovali i predsjednik “Reflexa” Midhat Brkan, trener Enko Alić i tajnik Jasmin Pandur.

Projekt

Inače, projekt ‘Mjesec sporta s ‘Reflexom” provodi se kao dio kampanje liječenja, prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

“Mjesec sporta sa Reflexom” se privodi kraju, pored ostalih aktivnosti koje su organizirane, slijedi akcija dobrovoljnog darivanja krvi”, kazali su iz Reflexa.