Podijeli članak

Seminar Svjetske taekwondo federacije za stjecanje europskih trenerskih licenci održan je u petak 23.2.2018. se u Mariboru, a iz mostarskog taekwondo kluba Cro Star seminaru su nazočili trenerica Klaudia Marić i trener Damir Šunjić. 

Seminar je održao Chakir Chelbat, a govorilo se o Svjetskoj taekwondo federaciji, kontinentalnim federacijama, natjecateljskim pravilima, pravima natjecatelja i trenera, dozvoljenim i nedozvoljenim radnjama natjecatelja i trenera i elektronskoj opremi. 

Četvero trenera mostarskog Cro Stara je u siječnju dobilo trenersku licencu Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, a to su Klaudia Marić, Damir Šunjić, Miran Đorđevski i Boris Knezović, dok su Klaudia Marić i Damir Šunjić  još stekli GOL licencu.

Svjetske taekwondo federacije, a u Mariboru na seminaru i europsku trenersku licencu. S tim su treneri mostarskog Cro Stara odradili potrebnu edukaciju za 2018. godinu, jer bez navedenih licenci treneri nisu u mogućnosti voditi ekipu na turnire u zemlji i inozemstvu. Cro Star je svim svojim trenerima platio sve trenerske licence.

Ekipa Cro Stara nastavlja s pripremama za nadolazeće turnire, a idući vikend slijedi međunarodni taekwondo turnir u Ljubljani.