Podijeli članak

Mostarce će u 2020. godinu uvesti Hladno pivo, a dan kasnije na istoj pozornici nastupit će Crvena jabuka, potvrđeno je na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici. Novina ovog puta je i da će Zimskim gradom biti obuhvaćen znatno veći prostor s više sadržaja. 

Doček Nove godine organizirat će se na istoj lokaciji kao i prošle godine - poligonu iza Gimnazije. Glavni dio programa osim spomenutog Hladnog piva činit će istarski Gustafi i domaći bend Twist. 

Organizatori su poručili kako obzirom na popularnost Crvene jabuke i u noći sa 1. na 2. siječnja očekuju dobru posjetu.

"Dosadašnja iskustva su dobra. Imat ćemo dječju Novu godinu u 12 sati, uz program namijenjen isključivo djeci. Večernji program otvorit će Twist. Dobra praksa je započeti sa domaćim snagama. S popularnim hitovima koje izvode na svojim nastupima, to će sasvim sigurno biti dobar uvod u glavni dio u kojem nam dolazi istarski bend Gustafi. Oni će, siguran sam, napraviti dobar uvod za doček, kada će energično Mostarce u Novu godinu uvesti Hladno pivo", najavio je Mili Tiro.

Prve večeri naredne godine nastupit će Mostar big bend - sastav koji čine iskusniji glazbenici predvođeni Damirom Bunozom. Oni će raditi kolaž najpoznatijih pjesama sa ovog područja. Šlag je nastup Crvene jabuke.

"Uspjeli smo ih dobiti za taj dan. Očekujem i drugog dana veliki broj posjetitelja, obzirom na popularnost koju ima Crvena jabuka. Vjerujem da smo obuhvatili sve uzraste, te da će program biti jako kvalitetan. O produkciji ne treba posebno govoriti", poručio je Tiro te pozvao ljude iz drugih gradova na odličnu zabavu.

Zimski grad Winterville by Coca Cola ovog će puta biti podijeljen na više dijelova. Advent svoja vrata otvora već 1. prosinca ispred doma Herceg Stjepana Kosače. Događaj je zamišljen kao spoj tradicionalnih manifestacija koje se događaju u Kosači, a naglasak će i ovog puta biti na tradiciji, a ne na komercijalnim sadržajima. Na Šetalištu, Korzu i Musali bit će organiziran Market by Winterville sa brojnim prodajnim i kulturnim sadržajima.

"Od Šetališta želimo napraviti veselu ulicu u kojoj će se svirati 24 sata dnevno. Sa toliko glazbe želimo dobiti ugođaj Wintervillea", kazao je Orhan Maslo iz Muzičkog centra Pavarotti.

Na stranicama Grada Mostara danas će biti objavljen poziv za dostavu programa, a pozvani su svi kreativci, glazbenici i drugi građani da dostave svoje prijedloge. Grad je ove godine osigurao 13 novih kućica za obavljanje ugostiteljskih i drugih djelatnosti u Zimskom gradu. Uskoro će kazali su, i javni poziv zanatlijama, trgovicima, umjetnicima i ugostiteljima za zakup.