Podijeli članak

U spektakularnoj akciji policije u Španjolskoj u četvrtak je uhićeno troje srbijanskih državljana, od kojih je jedan rođen u Mostaru. Kako saznaje TopPortal, u mjestu Mijas u blizini Malage policija je uhitila državljane Srbije Marka B. (31), Danijelu R. (29) i Jovana M. (24). 

Akciju je provela španjolska policija u suradnji s kolegama iz Srbije koji su dostavili operativne podatke i međunarodnu potjernicu, koja je bila raspisana za Markom B. koji je rođen u Mostaru, ali ima srbijansko  državljanstvo. 

Za njim je Viši sud u Beogradu prije dvije godine raspisao potjernicu zbog izazivanje panike i nereda. Portal newsbeezer.com piše kako je raspisana potjernica zbog napada na stadionu Crvene zvezde u Beogradu. 

Inače, Marko je u Španjolskoj uhićen u kući u kojoj je bila ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane. U kući prilikom pretresa nije pronađena droga, tako da se sumnja da je iznesena neposredno prije policijske akcije.

Pored kuće pronađen je i ukraden automobil BMW, tako da će prije ekstradicije iz Španjolske u Srbiju osumnjičeni Marko odgovarati zbog krađe i trgovine narkoticima u toj zemlji. Istraga španjolske policije počela je u svibnju, kada su imali naznake da on skriva u Španjolskoj, a zatim su pronašli i njegov dom u Malagi.

  ovom trenutku nije poznato jesu li Danijela i Jovan osumnjičeni zbog nekog krivičnog djela u Španjolskoj, Srbiji ili nekoj drugoj europskoj državi.