Podijeli članak

Marin Rozić možda je i najvećih peh košarkaš na prostoru bivše Jugoslavije. U dresu Cibone, dva puta je primio trojku sa više od pola terena.

Dugo će se pamtiti Kecmanova trojka za kultnu pobjedu Partizana, sada ga je drugi srpski košarkaš zavio u crno, ovaj put je to bio Marko Luković u dresu Primorske.

Prije deset godina, Bojan Bogdanović je pogodio trojku za 74:72 i Cibona je imala titulu u džepu, da bi onda Kecman postigao najluđu trojku za 75:74 i veliko slavlje crno-bijelih u Zagrebu.

Sada se Cibona ne bori za titulu, već za opstanak u ABA ligi, a važna pobjeda ispuštena je kada je bilo 78:76. Luković je iz očaja ispalio trojku, pravo u koš, pa je premotao sjećanja Marinu Roziću.

"Pa ne mogu vjerovati da sam toliki baksuz pa da mi se dva puta u Ciboni dogodi ista stvar. Lopta prolazi kroz obruč, frajer pogađa preko cijelog terena, a ja u šoku, pa zar opet", rekao je za 24sata.hr Rozić.

"Naravno da je ona Kecmanova puno bolnija od ove, ali i ova jako peče jer bismo pobjedom praktički osigurali mirnu završnicu. Ostat ćemo u ABA ligi, to je sigurno, ali ovakvi porazi jako bole. Pa 35 sekundi prije kraja vodili smo pet razlike, i da smo barem izgubili normalnom trojkom, a ne opet ovako... Ne sjećam se da sam ikad u karijeri dobio utakmicu sa trojkom preko celog terena u zadnjoj sekundi, a izgubio sam dvije. To je zaista raritet - rekao je Rozić.