Podijeli članak

Međunarodni festival teatra u zajednici Nove nade/New Hopes završen je u petak povorkom koja je krenula s mostarskog Rondoa te završila na platou ispod Starog mosta gdje je upriličen performans pod nazivom Mimar - priča o Starom Mostu u izvedbi Mostarskog teatra mladih.

 Drugi događaj završnog dana festivala bio je umjetnički performans pod nazivom ''Žena u haljini satkanoj od snova'' u izvedbi skupine umjetnika ARHE iz Splita koju okuplja Zvjezdana Čagalj.

 Performans je splet različitih umjetničkih žanrova, a uključivao je glumce, glazbenike, pjesnike, slikare i plesače. Zanimljivost ovog performansa je u tome što ova grupa umjetnika sve stihove i slike, izuzev klasika koje koriste, stvaraju tijekom predstave, te stoga njihov performans nikad nije jednak prethodnom.

 Stoga je sinoć mostarska publika u Pavarotti centru imala priliku doživjeti jedinstven performans skrojen u trentku umjetničke inspiracije.

 Festival Nove nade/New Hopes je tijekom pet dana brojnih predstava, performansa, radionica, druženja i stvaranja uspio Mostar pretvoriti u grad teatarske umjetnosti s nadom da će teatar u zajednici nastaviti svoj život u Mostaru i po završetku festivala.

 Festival je nastao u okviru projekta Caravan Next "Gradovi koje pokreće umjetnost" koji je sufinanciran je od Europske unije, a čiji je lider Odin Teatret iz Danske.

 Glavni partneri u organizaciji festivalskog programa u Mostaru su lokalna organizacija civilnog društva Agencija lokalne demokratije Mostar i Mostarski teatar mladih, priopćili su organizatori.