Podijeli članak

80-ak boksača, mladih reprezentativaca Mađarske, Italije, Rusije, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Slovenije, Srbije, te Bosne i Hercegovine, sudionici su 14. po redu međunarodnog turnira u boksu za mlade Mostar 2018. 

“Prije nekoliko godina, dotadašnji termin ‘juniori’ u boksu je zamijenjen terminom ‘mladi’. Ovo objašnjavam da ne bi bilo zabune – dakle, sudionici turnira su boksači od 17 i 18 godina (godišta 2000. i 2001.), koji će vrlo brzo postati i seniorski reprezentativci svojih zemalja”, kazao je na press konferenciji održanoj u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara uoči turnira direktor boksačkog kluba Mostar Hamid Šemić. 

Šemić je podsjetio i na činjenicu da je, uprkos višegodišnjoj pauzi u održavanju, Europska boksačka konfederacija mostarski turnir uvrstila na službeni kalendar. “U boksu, ako nisi na takvom kalendaru, ozbiljne reprezentacije se ne odazivaju. Zato mi stalno ističemo EUBC, i zbog toga su se odazvale neke od najkvalitetnijih i najtrofejnijih europskih reprezentacija”, kazao je. 

“Sve navedeno je razlog više da ispratimo momke koji dođu na turnir, u želji da oni što kvalitetnije odboksaju svoje mečeve narednih dana”, pozvao je Mostarce i Mostarke u dvoranu Sjevernog logora predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.    

Ulaz na sve mečeve je slobodan. Tako je odlučio organizator, Boksački klub Mostar, kako bi zajedno sa zaljubljenicima u sport i svojim sugrađanima, proslavio vraćanje turnira na sportsku scenu grada, nakon višegodišnje pauze.

Reprezentacije u Mostar počinju pristizati već u četvrtak, 24.svibnja. Prvi mečevi, četvrtfinalni, zakazani su za petak, 25., u 18 sati, nakon svečanog otvaranja turnira. 

Polufinalne borbe na rasporedu su u subotu, također od 18 sati, a finale počinje u nedjelju, 27. 05., u 11 sati. 

Turnir se održava u velikoj dvorani USRC-a “Mithad Hujdur Hujka” (Sjeverni logor).