Podijeli članak

Bajgorić nakon osvajanja titule je poručio "Na ovom nećemo stati."

Pobjedom nad Salinesom u Tuzli, Mostar SG Staklorad osigurao je naslov prvaka BiH, drugi uzastopni, i to četiri kola prije kraja. Rezultat je to predanog rada svih uposlenika kluba, a posebno stručnog stožera i igrača koji su na svojim leđima ponijeli najviše tereta.

"Ponosi smo na igrače i na sve uspjehe koje smo ostvarili tijekom dvije posljednje godine. Ovo je još jedna potvrda da smo  i organizacijski i igrački u ovom trenutku najkvalitetniji u zemlji. I na ovom nećemo stati. Nastavljamo rasti i pomjerati granice u svakom smislu. Mi smo relativno mlad klub, a ovo je još jedan ogroman uspjeh, rekao je predsjednik kluba Amel Bajgorić.

Mostarci će i narednog ljeta nastupiti u Ligi prvaka.

"Bogatiji smo za prošlogodišnje iskustvo. Debi u Ligi prvaka bio je uspješan, a nadamo se da će naredni nastup biti još i bolji. Ipak, dugo je dotad. Prvi naredni cilj je osvajanje Kupa BiH. Vremena nema mnogo, pred nama je prvi meč protiv Centra u kojem ćemo nastojati pobijediti i osigurati mirniji revanš u Sarajevu. Respektiramo tim Centra, ali ipak smatramo da smo kvalitetniji, dodao je prvi čovjek Mostar SG Staklorada.