Podijeli članak

Pas lutalica napao je djevojku u četvrtak u jutarnjim satima u Mostaru. Nesretni događaj odigrao se ispred Piramida shopping centra u Dubrovačkoj ulici. 

Pas je ničim izazvan napao djevojku koja je bila u prolazu, a nakon što ju je ugrizao za nogu ona se uspjela obraniti te otrčati u obližnju radnju, saznaje pogled.ba. 

„Još uvijek ne mogu vjerovati da me u sred bijela dana napao pas. U Mostaru ima puno lutalica i bilo bi dobro kada bi se nešto poduzelo povodom toga, jer možda netko drugi neće imati sreće kao ja. Pa zamislite što bi bilo da je na mom mjestu bilo dijete?!“, kazala je za pogled.ba napadnuta djevojka. 

Mostarska studentica željela je ostati anonimna, a prva pomoć pružena joj je u studentskoj ambulanti Mostar gdje je odmah primila dozu protiv tetanusa i potrebne lijekove. 

Kako navodi rana nije ozbiljna, ali ne može pronaći razlog zašto ju je pas napao.  

Istaknula je kako pas nije imao nikakvu oznaku na sebi te nije mogla prepoznati određenu pasminu nego je pas mješanac. 

Nije poznato što je nagnalo psa da napadne djevojku i zašto je odabrao upravo nju, ali je poznato kako je problem pasa lutalica u Gradu Mostaru sve veći. Pitanje je što se mora dogoditi kako bi odgovorni reagirali i shvatili da psima nije mjesto na ulicama. 

AU: J.Pervan/ pogled.ba