Podijeli članak

Kao što je već tradicija i ove godine će se u Mostaru organizirati povorka povodom karnevala. 

Datum održavanja karnevalske povorke je predviđen za subotu 22.02.2020. godine sa početkom u 12.00 sati. Povorku će predvoditi Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar. 

Kako i priliči maškarama mažoretkinje i glazba će se za ovu priliku kostimirati sa tematskom maskom. Ove godine tema će biti „Svijet je lopta šarena“ a u povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja.

Povorci će se pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama Kuća od Kamena, Radobolja, Rodoč, Ježeva Kućica iz jedinice Mrvica, a njihove teme kostima će biti pingvini, vitamini, glazba i note i znanstvenici.

Povorci će se priključili i  Osnovna škola Cim sa svoje tri skupine a teme njhovih kostima biti će Likovni umjetnici, Jesenko i Gusari.

U povorci će sudjelovati i Auto razglas Videoton.

Povorka će se formirati u ulici Nikole Šubića Zrinskog tj. u Mostarskom Šetalištu. Vesela povorka će se kretati u smjeru prema zgradi Spajalica. Po dolasku kod zgrade Spajalice će se kretati ulicom kralja Tomislava u smjeru prema zgradi „Mostarka“. Na raskrsnici kod „Mostarke“ skrenuti će Splitskom ulicom sve do zgrade bivše kirurgije. Od zgrade kirurgije će se kretati opet u smjeru prema Rondo-u. 

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana.

U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirati za nedjelju a u tom slučaju će javnost biti informirana na vrijeme, poručili su organizatori.