Podijeli članak

Idućeg tjedna u petak (21. lipnja) u 20:30 sati svečano će biti otvoren Memorijal Omer Tipura Dedin, malonogometni turnir koji se obilježava već 23 godine.

Turnir iz godine u godinu okuplja ponajbolje igrače Bosne i Hercegovine, kao i lokalne rekreativce, a činjenica da turnir traje već 23 godine dovoljno govori o njegovoj tradiciji i veličini.

Ispred Organizacijskog odbora turnira medijima su se obratili Omar Tipura i Mirza Lalić, kao i predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara Igor Melher.

"Sama činjenica da turnir traje već 23 godine govori za sebe i pokazuje da je Bijelo polje nezamislivo bez turnira u ovom periodu godine. Sretni smo što je interes za turnirom svake godine prisutan, a tome govori podatak da je cifra od 20 ekipa u seniorskoj kategoriji nešto na što smo navikli i što je zapravo minimum koji očekujemo na osnovu ranijih iskustava", kazao je Tipura.
 
Melher ističe da je ovo turnir kojem Sportski savez svake godine izlazi u susret, a razlog tome je tradicija koja se izgradila tijekom svih ovih godina.

"Sportski savez prepoznaje vrijednosti koje se trebaju cijeniti tako da ćemo i ove godine pomoći sportskim prijateljima iz Bijelog polja da na što bolji način organiziraju turnir", rekao je Melher.

Nositelj glavnih aktivnosti turnira je FK Bjelopoljac koji se natječe u Drugoj ligi FBiH Jug. Turnir obično traje od 20 do 30 dana, a ove godine okupit će igrače iz četiri različite kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani.

"Turnir počinje narednog tjedna i trebao bi trajati oko tri sedmice. Nadamo se da će i ovaj turnir probuditi veliko interesiranje među sudionicima, a posebno među gledateljima na tribinama. Pored natjecateljskog dijela, turnir je i humanitarnog karaktera tako da svake godine organiziramo mečeve koji imaju za cilj pomoći onima kojima je pomoć potrebna", kazao je Lalić.

Kotizacija za turnir iznosi 120 KM. Prijave za turnir su već počele i moguće ih je obaviti svakim danom od 12 do 15 sati, a krajnji rok je 20. lipnja kada će se obaviti izvlačenje grupa. Glavna nagrada turnira je 4.000 KM, a više detalja o turniru možete pronaći na službenoj stranici turnira na Facebooku. Organizatori i ove godine očekuju najmanje 20 ekipa na turniru, priopćeno je.