Podijeli članak

American Corner Mostar organizira zanimljivu glazbenu radionicu „Live kodiranje glazbe “, koja će  se održati u subotu, 18.05.2019. u 14 sati. 

Na radionici će se učiti što je programiranje glazbe i kako se  pomoću digitalnog teksta može komponirati . 

Voditelj radionice je IT stručnjak i umjetnik Haris Hadžić poznatiji  kao Space Lufter ,  koji kroz zanimljiv hobi spaja informacijske tehnologije i umjetnost. 

“Programiranje glazbe je moj najljepši hobi koji sam otkrio. Zapravo uvijek sam se trudio, pošto obožavam svijet umetnosti i živim svijet ITa, da spojim ta dva naizgled nespojiva svijeta. Djeluje kao da je teško spojiti te dvije strane i upravo to me inspiriralo da spojim te dvije sfere.”  

Na radionici u Američkom kutku polaznici će se upoznati s programom Sonic Pi [http://sonic-pi.net] i naučiti  kako da programiranjem stvaraju  vlastitu glazbu . Ujedno će generalno naučiti mnogo o programiranju te uz timski rad i zanimljivog mentora steći nove vještine koje će u budućnosti moći dalje sami razvijati. 

Namijenjena je ljubiteljima glazbe i programiranja,kao i onima koji imaju afinitete za učenje navedenog. Također su dobro došla i djeca starija od 13 godina. 

Prijaviti se možete putem  linka: https://forms.gle/HJEk5u6jJ6LoqAmc7  

Broj mjesta je ograničen.