Podijeli članak

Mostar Film Festival dvanaestu godinu za redom otvara kino dvoranu za sve ljubitelje filma u gradu na Neretvi u razdoblju od 27. studenoga do 3. prosinca ove godine.

Donosi 26 filmova koji će se predstaviti kroz natjecateljski i dokumentarni program kroz retrospektivu i dječje filmove, a njih 13 je u natjecateljskom programu.

Festival donosi i popratni program i brojne radionice uz sudjelovanje regionalnih glumaca i redatelja, kao i zabavnoglazbeni program.

Ravnatelj Festivala Slaven Knezović ističe da se završne pripreme privode kraju i da je uvjeren kako će svi posjetitelji ove filmske priče u gradu na Neretvi uživati u programu na kojem se iscrpno radilo.

U natjecateljskom programu kako ističe nastupit će 13 filmova koje će pratiti stručni žiri, te ocijeniti najbolje glumce, najbolje glumice, debitante i ekipe te  nagraditi prilikom svečanosti zavrtanja festivala.

„Da budemo malo lokal patrioti otvorit ćemo Festival filmom „Sam samcat“ redatelja  Bobe Jelčića iz Mostara u 18, 30 sati na velikoj sceni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače“, kazao je Knezović te predstavio bogat program ovogodišnjeg festivala.

U natjecateljskom programu nastupit će filmovi: „Sam samcat“, „Comic sans“, „Za ona dobra stara vremena“, „Južni vetar“, „Zaspanka za vojnike“, „Agape“, „Meso“, „Osmi povjerenik“, „Aleksi“,  „Operacija zajebancija“,  „Tajni sastojak“, „Družinica“ i „Mate i Jure“.

Ovogodišnji predsjednik žirija festivala, mostarski glumac Miro Barnjak ističe kako je radostan što je od jedne revije koja je zamišljena s idejom da se prikazuju filmovi koji su porijeklom iz regije i šire, izrasla u jedan respektabilan filmski festival, koji nagrađuje filmsku glumu.

Kazao je kako je program ovogodišnjeg festivala jako zanimljiv te kako je ono što će biti prikazano na festivalu od Bugarske do Slovenije, ono što se nabolje nudi u kinematografiji.

„Žiri će ove godine imati "pune ruke posla". Nadam se da ću zajedno sa svojim kolegicama posljednji dan imati razloga za objašnjenje i obrazloženje odluka koje će biti, nadam se jednoglasno donesene. Svima želim na festivalu uživanje, druženja, i da festival potraje, i da u narednim godinama još bolje obogatimo program“, kazao je Barnjak. 

Rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eronet-a, generalnog pokrovitelja festivala Misijana Brkić-Milinković ističe kako je ovogodišnjim pokroviteljstvom HT Eronet jednom potvrdio svoju opredijeljenost prema društvenoj odgovornosti, odnosno, podupiranju svih onih projekata koji na neki način promoviraju umjetnost, posebice filmsku te podsjetila kako je ERONET glavni sponzor i Mediteran film festivala.

„Između ostaloga, HT ERONET će osigurati tehničku potporu održavanju festivala u Kosači, besplatan wi-fi, a već nekoliko godina tu je i poslovni godišnji domjenak koji ćemo organizirati kao after party same večeri otvaranja 27.11. u ljetnikovcu Radobolja u 20 sati", kazala Brkić- Milinković. Čestitavši organizatorima festivala  na ustrajnosti u radu je na koncu  obećala potporu ERONET-a u narednom razdoblju navodeći kako je HT Eronet društveno odgovorna tvrtka koja itekako prepoznaje vrijednost ovakvih projekata.

Mostar film festival će svečano biti otvoren u utorak, 27. studenoga u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a trajat će do ponedjeljka, 3. prosinca.

Autor: G.Š./Pogled.ba