Podijeli članak

Javna ustanova Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar organizira Prve međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju pod motom "Tko igra, pobjeđuje!", koje će biti održane u Mostaru od 11. do 13. travnja.

Oko 200 natjecatelja koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i cijele Bosne i Hercegovine, imat će priliku pokazati svoje vještine u kuglanju, združenoj atletici i stolnom tenisu.

Natjecanje ima za cilj podizanje samopouzdanja kod osoba sa psiho-fizičkim poteškoćama u razvoju, kao i razvijanja svijesti o važnosti uključivanja osoba s poteškoćama u svaki oblik javnog života, priopćili su organizatori.

Povodom održavanja Prvih međunarodnih igara za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u Mostaru, u četvrtak, 11. travnja, bit će organiziran i svečani defile na kojem će biti predstavljene ekipe koje će sudjelovati na igrama, uz prigodan zabavni program.

Defile će se održati u dvorani USCR "Midhat Hujdur - Hujka" u Sjevernom logoru u 19:30 sati.

Izjave za medije planirane su za vrijeme svečanog defilea, kao i u petak, 12. travnja, u vremenskom razdoblju od 10:30 – 12 sati na atletskom terenu u Sjevernom logoru i u kuglani Mepas Malla (4 sprat).