Podijeli članak

Protiv Branislava Jorgića (34) iz Kostajnice, kod Doboja, dobojsko Okružno javno tužiteljstvo podiglo je optužnicu zbog sumnje da je silovao dvadesetdvogodišnju B.A., koja je osoba s poteškoćama u razvoju, a zatim joj ukrao mobilni telefon, saznaju Nezavisne novine.

Kako je navedeno iz Tužiteljstva, navodeći njegove inicijale, stavljaju mu na teret da je 29. svibnja u noćnim satima došao u kuću B.A. u Doboju i nasilno je obljubio, a zatim joj uzeo i telefon.

U optužnici, koja je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu u Doboju, predloženo je i produženje pritvora osumnjičenom, koji se u njemu nalazi od lipnja zbog pomenutog slučaja

Produženje pritvora zatraženo je zbog postojanja naročitih okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo. Također, i zbog toga što se radi o licu sklonom izvršenju krivičnih djela za koja je pravosnažno i osuđivan.

"Nezavisne" su ranije pisale kako je ovaj šokantan slučaj prisilnog seksualnog odnosa otkriven slučajno i to tako što je policija istraživala prijavu krađe mobilnog telefona Huawei od ove djevojke.

Policija je tijekom istrage utvrdila da je lice s poteškoćama u razvoju na silu prinuđeno na seksualni odnos, a sumnjalo se da to nije prvi put, već da je osumnjičeni i ranije na isti način primoravao žrtvu na odnose, pišu Nezavisne novine.

"Sumnja se da to nije bio prvi put jer je tijekom razgovora s policijom djevojka istražiteljima ispričala da je Jorgić u više navrata dolazio u njenu kuću i više puta je primoravao na seksualni odnos", rekao je ranije za "Nezavisne" izvor blizak istrazi ovog slučaja.