Podijeli članak

Istraživanja pokazuju da su današnji očevi više uključeni u odgoj i brigu oko djece. No, nekad je i njima opterećenje biti stalno voditi brigu o djeci i kućanskim poslovima pa odluče uzeti predah u - kupaonici

Suvremeni očevi ozbiljno shvaćaju roditeljstvo, pa tako provode čak tri puta više vremena sa svojom djecom u odnosu na muškarce od prošle dvije generacije. Oni također puno više rade tijekom tog vremena. No, je li u praksi isto biti mama i biti tata?

Naime, mame često grize savjest oko toga provode li dovoljno vremena s djecom pa zato nerado uzimaju vrijeme samo za sebe. No, ispada da su očevi prilično lukavi u pronalaženju vremena za sebe.

U trenutku kad pokušavate nahraniti ili obući dijete, velike su šanse da se vaša bolja polovica zapravo skriva - u kupaonici. Prema istraživanju iz 2018. godine muškarci provode čak sedam sati godišnje u zahodu kako bi imali 'mira i tišine'.

Peblle Grey napravio je anketu na 1000 muškaraca, a istraživači su otkrili da muškarci odu u zahod zbog nekoliko drugih razloga osim obavljanja nužde. Njih 45 posto tvrdi da gotovo nikad nemaju 'vremena za sebe'. Od njih je četvrtina izjavila da 'njihove partnerice ne razumiju koliko je njihov život pun stresa'. Drugih 25 posto priznalo je da bez tih 'bijega' u kupaonicu ne bi znali 'kako se nositi sa stresom', a 23 posto je priznalo da je WC njihovo 'sigurno mjesto'.

Razlozi zašto muškarci bježe u kupaonicu:
Bježe od partnerica koje im neprestano zanovijetaju.
Izbjegavaju kućanske poslove i znatiželjnu djecu.
To im je prilika u miru pogledaju svoj mobitel.

Glasnogovornik Pebble Greya je izjavio: 'Svi trebamo malo vremena za sebe, odmoriti se i prikupiti snagu za dalje ili se potpuno isključiti', prenosi 24sata.hr.