Podijeli članak

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić kupio je za 5.000 eura statuu mrava, čime se priključio pomodarstvu vezanom uz radove londonskog umjetnika ili tvrtke pod nazivom Ishiwüt, izvijestile su u ponedjeljak španjolske novine AS.

Ishiwüt je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj 34-godišnji Modrić pozira u svojoj kući uz veliku brončanu statuu mrava.

Prije njega takvu je statuu kupio Sergio Ramos, njegov suigrač i kapetan Real Madrida. Ramos i Modrić su susjedi u naselju za bogataše u Alcobendasu, predgrađu udaljenom 15 kilometara sjeverno od Madrida.

"Rad je temeljen na participativnoj umjetnosti, gdje svaki rad razvija emocije i doživljaje kod vlasnika, pretvarajući ga u direktnog sudionika", piše na stranici.

Svaki rad košta 5.000 eura plus porez te dostava, ovisno o mjestu i načinu prijevoza, naveo je Ishiwüt u odgovoru kojeg su objavile internetske novine El Español. Ondje nema nikakvih podataka o osobi ili osobama koje stoje iza imena Ishiwüt. Modrić nije bio dostupan za komentar.