Podijeli članak

Tajice su postale obavezni komad kako za toplo, tako i za hladno doba godine. No, osim što su udobne i slažu se s različitim komadima odjeće, ovaj komad ima i svojih mana, a najveća je ona koja se odnosi na boju. Donosimo 3 boje tajica koje nikako ne bi trebali nositi tijekom zime, prenosi Zadovoljna.hr.

1. Bijele tajice
Iako bijele tajice mogu izgledati vrlo elegantno i svježe, ostavite ih u ormaru do ljeta. Bijele tajice su magnet za mrlje i prljavštinu i zato će, tijekom zime, vrlo kratko ostati lijepe i uredne. 

Za razliku od njezine suparničke crne boje koja vizualno sužava, bijela boja ima potpuno suprotan efekt te će vašim nogama 'dodati' pokoji centimetar.

Isto tako, ova boja ocrtava i najmanji detalj na vašem tijelu te ističe nepravilnosti, a kada se rastegne materijal često postaje providan što nikako ne laska vašem stajlingu. Volite li bijelu boju, potražite tajice ukrašene uzorkom ili naglašenom teksturom.

2. Svijetlo sive tajice
I dok se razne nijanse tamnih tonova mogu uklopiti u svaki stajling, svjetlo sive tajice nimalo ne laskaju vašoj figuri. Ovaj materijal vrlo brzo se prilagođava obliku vašeg tijela zbog čega postaje proziran i naborima naglašava dijelove tijela koje ne želite staviti u prvi plan. 

To se posebno odnosi na dijelove kod prepona te na stražnjici. Isto tako, na svjetlo sivoj podlozi koja je osjetljiva na prljavštinu mokre mrlje postaju vrlo tamne, što nikako ne izgleda lijepo ako se uznojite ili pak sjednete na mokru klupu ili stolicu.

Ako volite sivu u svijetlijoj nijansi, pronađite isprane tajice koje imitiraju traper ili neke s laganim uzorkom.

3. Tajice boje kože
Ako ste pomislili da tajice koje imitiraju prirodnu boju kože mogu izgledati zanimljivo i efektno, varate se. Naime osim što ćete izgledati kao da ste zaboravili odjenuti hlače, ova boja nimalo ne laska vašoj figuri te će istaknuti i najsitniji nedostatak na nogama, stražnjici i bedrima. 

Isto tako, iako u imenu sadrži riječ koža, ova boja nimalo ne nalikuje vašoj prirodnoj boji i teksturi kože i zbog toga efekt koji stvara nikada ne izgleda lijepo i prirodno. Jedini prolaz boja kože ima ako je ukrašena zanimljivim, šarenim uzorcima.