Podijeli članak

Tagovi

Kao i većina žena velika sam obožavateljica shoppinga. Naravno, živimo u državi u kojoj većina ljudi ima i više nego ograničen budžet za shopping i često mi se znalo dogoditi da kupim više nekvalitetnih stvari koja se kasnije pocijepa, razvuče ili ih jednostavno ne nosim, samo zato jer nisam imala dovoljno novca. Ovo mi se pogotovo događalo dok sam bila u srednjoj školi i bila sam prinuđena birati. Rezultat toga su smiješne fotografije iz tih dana i stvari koje sada ne bih obukla ni u ludilu.

Naravno, uvijek me je živciralo kada bi s televizije na tu temu uslijedilo bombardiranje tipa: "Kupi jednu stvar da valja...", moj je komentar bio: " I što onda, da samo to nosim?" Ne, samo sam naučila biti pametnija i dosta svoje odjeće kupujem na sniženju. Dok vani, brandovi poput H&M, Top shop, Zara, Mango i slično predstavljaju jeftinu odjeću, za naše prilike to je još uvijek skupo. Ali, ako želite odjeću koja je proizvedena u Europi, a ne u Kini, ta odjeća onda mora biti i skuplja.

Svaki od tih brandova ima svoje dizajnere i ljude koji rade na kolekcijama i oni jako dobro predstavljaju trenutačne trendove. Što je najvažnije, ako pametno kupujete, odjeća iz high street brandova će vam trajati i po nekoliko sezona. Kada govorim iz osobnog iskustva, u Bershki sam prije dvije godine kupila crni klasični kaput, koji i sada nosim, a na sniženju je bio oko 30 KM.

Ako pogledamo i svjetske zvijezde, vidjet ćete da dosta njih nosi odjeću high street brandova. Kate Moss je već nekoliko godina zaštitno lice Top shop-a i privatno nosi njihovu odjeću, a i dalje je jedan od najplaćenijih modela. Povrh svega ona odlično izgleda u tome. Osim toga reklamira i Rimmel kozmetiku, koja je također pristupačna, a po meni odlične kvalitete (ruž za usne Kate i puder Stay mat i prezadovoljna sam).

Ona nije jedina, budući da se bavim "bloganjem" mnogo svjetskih blogerica nosi Zaru, Mango, Pull & Bear, ne zato što moraju, jer većina tih brandova ne plaća blogerima, već zato što je to jako dobra  zamjena za dizajnersku odjeću, a i vrlo lako je iskombinirati neki dobar komad high street branda sa npr.  dizajnerskim cipelama.

Zbog svega navedenoga i iz vlastitog iskustva, smatram da dobra odjeća i kozmetika ne mora nužno biti preskupa, samo morate imati malo više strpljenja da biste pronašli ono što zadovoljava vaše potrebe i stil.

Kristina Bašić / fashionistabih.blogspot.com