Podijeli članak

U stravičnom rušilačkom pohodu u kojem je Jasmin Popara 27-godišnji poznati MMA borac iz Srebrenika demolirao ćeliju u Policijskoj stanici Srebrenik, a potom i u Tuzli korištena je Jedinica za specijalističku podršku MUP-a TŽ da bi agresivnog sportaša stavila pod kontrolu, otkrio je za Dnevni avaz izvor blizak istrazi.  

Nasilne epizode

Popara je tijekom nasilne epizode isprva teško pretukao svoju majku u njihovoj obiteljskoj kući nakon čega je na lice mjesta poslata patrola, a potom i pojačanje.

Pomahnitali borac je jedva svladan, uhićen i odveden u ćeliju u PS Srebrenik.

On je polomio sve što se našlo unutar ćelije, da bi nakon toga svezan odveden u Upravu tuzlanske policije. Tijekom transporta divljao je u marici i policajci su ga jedva smjestili u novu prostoriju koju je također u potpunosti demolirao.

Uzet uzorak krvi

Redovni policajci jednostavno nisu uspjeli s njim izaći na kraj, i prema nepotvrđenim informacijama nekoliko ih je ozlijeđeno.

U pokušaju savladavanja sudjelovala je i sudska policija, a kako je otkrio isti izvor dežurni tužitelj nije uspio saslušati Poparu koji je bio veoma agresivan te je i na njega nasrtao.

Na kraju je dignuta specijalna jedinica koja je za tili čas „smirila“ nasilnog Poparu te ga osiguralo u ćeliji te predala redovnoj policiji. O ovom slučaju je otvorena istraga, a ispituju se razlozi zbog kojih je Popara napao majku i policajce. Očekuje se da će njegov uzorak krvi pokazati je li bio eventualno pod nekim nedozvoljenim supstancama.

Fotografija obišla svijet

Nakon jednog pobjedničkog meča u Sloveniji Poparina fotografija na kojoj je bio u potpunosti krvav obišla je svijet i dugo se vrtila na kanalima za borilačke sportove i MMA portalima.

U borbama u kavezu zabilježio je dvije pobjede i poraz te je vrijedio za jako perspektivnog borca koji je bio blizu UFC ugovora. No, nakon niza teških incidenata upitan je nastavak njegove karijere.