Podijeli članak

Mladoženja iz Prokuplja navodno je platio 1500 eura kako bi sklopio brak s Albankom, no ona je samo nakon nekoliko sati pobjegla iz njegove kuće.

Tužiteljstvo je pokrenulo istragu o grupi ljudi koja posreduje u sklapanju brakova Srba s Albankama, a žrtve su identificirane, doznaje Kurir.

Sumnja se da iza prijevare stoji grupa koja posreduje u sklapanju brakova s Albankama te da je ovo samo jedna u seriji prijevara koje su počinili.

Oštećeni Prokupljanin, prema saznanjima Kurira, preko albanske agencije koju vodi jedna žena, uspio je doći do mlade. "Kontaktirali su telefonom. Dogovorili su da plati 1500 eura, a da će mu oni dovesti ženu za brak. Nakon nekoliko dana mlada se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplju. S njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak", objašnjava izvor za srpske novine.

Mlada je tad s mladoženjom otišla u njegovu kuću, no samo nakon nekoliko sati se iskrala. "Nestala je tijekom noći, nisu čak ni imali prvu bračnu noć. Oštećeni ju je uzaludno tražio nekoliko dana, ne znajući što se dogodilo. Tek tad je shvatio da je prevaren te se obratio policiji. Osim novca koji je dao agenciji za posredovanje, platio im je i troškove puta, pa je pretrpio još veću štetu", zaključuje izvor.

Vjeruje se kako u Prokuplju ima na desetine takvih slučajeva, no žrtve ih uglavnom ne prijavljuju, a najčešće zbog sramote.