Podijeli članak

Dvije mlađe osobe uhićene su jučer na području općine Stari Grad Sarajevo zbog sumnje da su prale novac, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽS.

"Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije uhitili su S. O. (1995. godište) i M. S. (1992. godište), rođene u Sarajevu gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 272. KZ F BiH (Pranje novca)", stoji u priopćeno MUP-a.

Kako Klix.ba saznaje iz izvora u Upravi policije MUP-a ŽS, mladići su pokušali u mjenjačnici, na području općine Stari Grad Sarajevo, zamijeniti 580 tisuća švedskih kruna, što je oko 107.000 konvertibilnih maraka.

Zaposlaenik mjenjačnice je, kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a ŽS, putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa, te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o tom novcu nisu imali dokaze o podrijetlu. 

Osobe su predana u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županiji Sarajevo.

"Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim, dok je od zaposlanika mjenjačnice uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je također počinio krivično iz člana 272.KZ F BiH", priopćeno je iz MUP-a ŽS.