Podijeli članak

Muškarci inicijala E.M. i A.M. koji su nastanjeni u Tuzli uhapšeni su zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pokušaj ubojstva. Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, oni su muškarca iz Tuzle pretukli u jednom stanu, a sve su snimali mobilnim telefonom.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanske županije Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da su policijski službenici uhitili 28-godišnjeg E.M. i 30-godišnjeg A.M. koji su nastanjeni u Tuzli zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pokušaj ubojstva koje se dogodilo 7. srpnja ove godine.

Kapidžić nam je kazala da su osumnjičeni predati u nadležnost Županijskog tužiteljstva u Tuzli na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, E.M. i A.M. se terete da su 7. srpnja ove godine u jednom stanu u Tuzli pretukli muškarca iz ovog grada, a nemili čin su snimali mobilnim telefonom. Snimak je završio kod policijskih službenika koji su rasvijetlili krivično djelo.

Tijekom operativnog rada na ovom predmetu na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se pored premlaćivanja muškarca vidi i zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa.

Kapidžić nam je kazala da se u vezu s krivičnom djelom teška krađa koje je počinjeno u kući u Tuzli, kao i za otuđenje psa dovodi 28-godišnji E.M.

Rekcijom policije, prema riječima Kapidžić, pas je nepovrijeđen vraćen vlasnicima, pronađeni su i otuđeni predmeti, a službenici Uprave policije MUP-a TK trenutno rade na izvještaju po ovom krivičnom djelu.