Podijeli članak

U trenutku nervnog rastrojstva, 19-godišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča, je sebi odsjekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu gdje se doktori bore za njegov život.

Oko podneva je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva pomoć a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.

- Bio je dezorijentiran i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju - kratko su kazali u Hitnoj pomoći u Žepču.

Nesretni Ivan živi u siromašnoj obitelji, a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsiječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje obiteljske kuće.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima. Neslužbeno, dobojski.info saznaje da je članovima uže obitelji rekao kako više ne želi da živi. U Brankovićima su šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima vidjelo stupanj povreda.

- Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvjesno je prognozirati hoće li kirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela, koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu – kažu ljekari.

Za Avaz.ba su iz Operativnog centra MUP-a ZDŽ potvrdili da se dogodio slučaj.

- Dobili smo dojavu da se dogodio nemili događaj. Mladić rođen 1999. godine inicijala S. I. je izvršio samoozljeđivanje. U tijeku sutrašnjeg dana bit će poznato više informacija nakon uviđaja. Mladić je prvo prevezen u bolnicu u Zenicu, a kasnije i na KCUS u Sarajevu - kazali su za Avaz iz Operativnog centra MUP-a ZDŽ