Podijeli članak

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor A.B. (21), osumnjičenom da je od lipnja ove godine izvršio seriju teških krađa u ovom gradu.

Pritvor osumnjičenom određen je zbog naročitih okolnosti koje opravdaju bojazan da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Tužiteljstvo Distrikta sprovodi istragu protiv A.B. zbog sumnje da je od 7. lipnja do 11. studenog u Brčkom, kada je uhićen počinio seriju od devet teških krađa. Sumnja se da je A.B., da bi pribavio imovinsku korist, oduzimao novac iz stambenih, trgovinskih, ugostiteljskih i javnih objekata koristeći nepažnju i odsustvo vlasnika ili zaposlenih i provalne postupke. Među oštećenima su uglavnom trgovinski djelatnici, vjernici koji su pokradeni tijekom molitve u džamiji, ali i odvjetnik koji ga je službeno branio, piše Klix.ba

Njima je pojedinačno pričinjena šteta u iznosu od 40 do 750 KM, a ukupno blizu 3.000 KM. Podsjećamo da je za slične radnje A.B. nedavno već optužen od strane ovog tužiteljstva. Optužnicom potvrđenom prošlog mjeseca on se tereti da je početkom srpnja u Zdravstvenom centru Brčko iz bolničke sobe oduzeo mobilni telefon pacijenta vrijednosti od oko 700 KM.

Nakon što ga je lokalna policija povezala s još devet krivičnih djela, osumnjičeni je lišen slobode i doveden u prostorije ovog tužiteljstva, gdje je odmah ispitan. Tužiteljstvo je bez odlaganja podnijelo prijedlog Osnovnom sudu Distrikta da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Postupajući po tom prijedlogu, Osnovni sud je u cijelosti prihvatio tužiteljsku ocjenu o pritvorskim razlozima i odredio pritvor A.B. u trajanju od jednog mjeseca.

Po pritvaranju osumnjičenog Tužiteljstvo, u suradnji s Policijom Distrikta, nastavlja istragu protiv A.B. radi dokazivanja krivičnog djela teške krađe Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.