Podijeli članak

"Tenis liga rekreativaca - Mostar” projekt je koji pokreće skupina mladih mostarskih zaljubljenika u tenis u cilju oživljavanja tenisa u Mostaru, piše Večernji list BiH. 

Sve manje rekreativaca 

"Jednostavno, sve manje rekreativaca aktivno igra tenis, a s tim smo se odlučili na neki način uhvatiti u koštac. Cilj nam je kroz ovo natjecanje animirati veći broj ljubitelja tenisa da se uključe u naše natjecanje", kazao nam je u ime organizatora jedan od inicijatora ovog natjecanja Davor Martinović. 

Za početak lige je zacrtan datum 1. veljače 2018. godine, a liga bi trajala punih 8 mjeseci, točnije do 1. listopada kada bi se završio regularni dio sezone te počeo završni Masters. 

Pod pokroviteljstvom Euroherc osiguranja, liga se igra u piramidalnom sustavu, gdje je cilj igrača doći na što višu razinu, čime bi se osigurao završni Masters na kojem će se natjecatelji boriti za vrijedne nagrade te će, prema riječima organizatora, svi sudionici lige biti prigodno nagrađeni. 

Kotizacija za sudjelovanje u ligi iznosi 20 maraka, a prijave su otvorene do 15. siječnja. 
Organizatori lige prijave primaju na navedene kontakt brojeve i službeni mail lige: 063/432-282 (Boris - WhatsApp/Viber), 063/466-091 (Davor - WhatsApp), 063/652-103 (Roberto - WhatsApp); [email protected] 

Svaki igrač može izazvati drugog igrača koji je u istoj razini piramide ili slobodnog igrača u jednoj razini iznad. U slučaju pobjede, izazivač preskače izazvanog igrača na ljestvici, a u slučaju predaje, izazvani igrač pada na mjesto izazivača i poništavaju mu se svi dogovoreni mečevi. 

Igrač koji je izazvan treba prihvatiti izazov i odigrati meč u roku od 14 dana. U suprotnom, smatra se kako predaje i pada na mjesto izazivača. Ako izazivač poništi izazov, pada u jednu razinu niže! (na vrh niže razine). 

Druženje kroz sport 

Više informacija o samoj ligi nalazi se na službenoj Facebook stranici. 

"Cilj lige je kvalitetno druženje kroz sport, promicanje tenisa, kako u mostarskim tako i bh. okvirima te podizanje kompetitivnosti mostarskih rekreativaca unutar hercegovačke rekreativne lige “Hercegovina tour”. Naposljetku, prilika je ovo za sve tenisače da se okušaju i pokažu jesu li upravo oni najbolji u Mostaru. Prije samog početka lige upriličit ćemo druženje igrača na kojem će biti realiziran ždrijeb. Već sada se prijavilo nekoliko igrača koji su sudionici turnira “Hercegovina tour”. Trenutačno imamo 20 prijavljenih igrača. No, uz dosadašnje zanimanje, očekujemo kako će broj prijavljenih do isteka roka za prijave biti najmanje dvostruko veći", dodao je Martinović. 

Za kraj moramo napomenuti kako biranje terena ovisi o samom dogovoru igrača. Svi igrači imat će na raspolaganju terene TK Mostar, TK Stari grad i TC Rozić. Organizatorima još slijede pregovori s vlasnicima spomenutih terena.