Podijeli članak

Priča o mladom tati Robertu Matalinu koji se bori sa zloćudnom bolešću dirnula je cijelu Hrvatsku, no nakon istrage Provjerenog ispostavilo se kako bi sve moglo biti samo velika obmana.

Naime, Matalin je tvrdio da boluje od akutne mijeloične leukemije te da se operacija koja bi mu mogla spasiti život izvodi samo u tri zemlje – Americi, Njemačkoj i Turskoj pa je pokrenuta velika humanitarna akcija ne bi li mu se omogućilo da prikupi potrebna sredstva.

U toj je akciji skupljeno gotovo pola milijuna kuna, a među mnogima koji su mu pomogli bio je i naš nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka.

Ispostavilo se kako se ta operacija izvodi i u Hrvatskoj, kao i da Matalin nikada nije bio pacijent liječnice koju navodi kao svoju, a dokumente koji bi potvrdili njegovu bolest – ne može pronaći.

Nedugo po emitiranju emisije Provjerenog u kojoj je razotkrivena obmana Roberta Matalina uslijedila je lavina reakcija, a među njima ističe se ona njegova brata Martina, piše Dnevnik.

U statusu objavljenom na društvenim mrežama Martin Matalin ističe kako je njemu i cijeloj obitelji žao što je njegov brat iskoristio i zloupotrijebio povjerenje ljudi. Navodi i da mu "plan ipak nije u potpunosti uspio" jer je USKOK Robertu Matalinu blokirao račune te da je njegov brat negdje otišao sa svojom djevojkom i da će biti (ako već nije) pokrenuta i istraga.

Burno je reagirala i Matalinova rođakinja Dijana Podhraški, koja je istaknula kako "ne može opisati sramotu nje i njezine obitelji radi ovog k*** lopovluka i glume", "jer nasjeli smo kako bližnji, tako i svi vi koji ste imali najbolje namjere".

Također je dodala da je Matalin odletio sa svojom djevojkom tko zna kamo i ostavio sina.

"Prevareni smo svi zajedno, a sad jedino što želim jest da pravda ipak pobijedi", kazala je Podhraški.