Podijeli članak

Susret 20. kola Druge lige Zapad između Bratstva i Travnika prekinut je u 90. minuti. Naime, kod rezultata 1:1 domaći igrači su napali glavnoga suca Antonia Tomića iz Kreševa koji je zatim odlučio da susret prekine.

Domaći su bili nezadovoljni odlukama suca Tomića, a u izvještaju delegata Jasmina Veladžića navodi se da je igrač domaćih Adem Talić u 90. minuti uhvatio suca Tomića u predjelu vrata, te mu udario šamar u predjelu obraza.

Gosti će susret dobiti 3:0, dok mladog Talića i NK Bratstvo očekuje rigorozne kazne. Svjestan toga je Talić koji je u ispovijesti za SportSport.ba ispričao detalje s utakmice u Bosanskoj Krupi.

Odlučio je da otvori dušu, te istaknuo da službena lica isprovocirala njega i suigrače i da se zbog toga i dogodio prekid, te cijeli incident.

"Krenuo sam za sucem jer sam vidio da želi prekinuti meč. Uhvatio sam ga za vrat i udario mu šamar. Zatim je dotrčao pomoćni sudac i njega sam uhvatio za vrat i onda su oni pobjegli na ulaz kod svlačionice gdje je bila policija", priča Talić za SportSport.ba pomalo nestvarne scene.

Sve je kulminiralo nakon jednog od prekršaja na sredini terena.

"Prije prekida je naš igrač samo gurnuo suca, nije ga udario, a on se pravio kao da će se baciti. Slabo je odglumio i onda je krenuo prema delegatu, te sam ja tada dotrčao za njim".

Svjestan je da će biti žestoko kažnjen, no ističe da se ne kaje zbog svega.

"Ne kajem se nimalo. Sami mi je krivo zbog gledatelja i mojih suigrača koji su vidjeli što se događa i koje je to navlačenje bilo od strane sudaca, glavnog i pomoćnog, jer je drugo poluvrijeme bio skroz drugačiji u dijeljenju pravde nego u prvom. Da sam mogao doći do delegata i njega bi ošamario jer je on sve to "sredio" da bude tako kako jeste", dodao je Talić.

Ističe da ranije nije imao sličnih incidenata.