Podijeli članak

 
Prošlog  tjedna završeno je osmo izdanje međunarodnog informatičkog natjecanja Romanian Master of Informatics (RMI 2020). Održano je online, a kako su priopćili iz XV. gimnazije u Zagrebu, hrvatski predstavnici na njemu su ostvarili jedan od najboljih rezultata do sada.
 
Hrvatsku su predstavljali učenici MIOC-a Dorijan Lendvaj, Patrick Pavić, Krešimir Nežmah i Vito Anić, a voditelj tima bio je Nikola Dmitrović.
 
Dorijan Lendvaj ukupni je pobjednik ovog natjecanja, odnosno osvojio je prvo mjesto te je osvajač zlatne medalje, objavili su iz MIOC-a. Patrick Pavić osvojio je zlatnu medalju s ukupno osvojenim 13. mjestom, a Krešimir Nežmah srebrnu medalju. Vito Anić, koji je u svom prvom velikom natjecanju prikupljao iskustvo, pet je mjesta bio udaljen od brončane medalje.
 
Ekipno je ovaj tim osvojio četvrto mjesto. Kao rezultat tima uzimao se zbroj najbolja tri rezultata. Na natjecanju su sudjelovala 52 tima.
 
Natjecanje se odvijalo prema točno definiranim pravilima organizatora uz snimanje natjecateljske prostorije i natjecateljskih ekrana. Natjecanje je provela XV. gimnazija, a tehnički dio natjecanja pripremio je i provodio Matej Ferenčević, naš nekadašnji učenik. Natjecanju su iz samoizolacije pristupili pobjednik Dorijan i Krešimir.