Podijeli članak

Frankieja Muniza (31) domaća publika pamti kao glavnog protagonista nekad iznimno popularne humoristične serije 'Malcolm u sredini'. 

Mladi glumac nedavno je u američkoj inačici emisije 'Ples sa zvijezdama' progovorio o svojim zdravstvenim problemima. U razgovoru za časopis People Muniz je nakon nastupa otkrio da ima problema s dugoročnim pamćenjem te dodao kako nije uvijek mogao otvoreno govoriti o tome.

"O tome zapravo nikad nisam htio pričati jer se radi o meni i mom životu. Međutim, razgovarali smo o ‘Malcolmu u sredini’ i kako sam počeo glumiti, a ja se gotovo uopće ne sjećam snimanja serije", rekao je i dodao kako se situacija sa seta počinje prisjećati tek nakon što pogleda neku epizodu.

"U posljednjih deset godina mama bi prepričavala izlete na koje smo išli ili neke velike događaje na kojima smo bili, a za mene su to sve bile nove priče. Ne znam točan uzrok gubitku pamćenja", rekao je mladi glumac i dodao kako ne voli liječnike.

Inače, Muniz je 2009. godine preživio tešku prometnu nesreću dok se još utrkivao kao profesionalni vozač automobilskih utrka i tad je imao potres mozga. Ipak, to nije umanjilo njegovu želju za glumom, a u svemu mu pomaže djevojka Paige.

"Ona je divna. Sve zapisuje samo zato što se ja rastužim kad shvatim da sam nešto zaboravio. Zapisuje u dnevnik kako bih svaki dan mogao pogledati i to je stvarno sjajno", dodao je i kazao kao zapravo nije siguran kada su njegovi problemi počeli.

"Imao sam devet potresa mozga i cijeli niz malih moždanih udara. Ne kažem da to ima veze što ne pamtim dobro. Iskreno, nikad nisam otišao doktoru na detaljnu obradu niti sam pričao o tome", kazao je.

Prvi moždani imao je 30. studenog 2012. i završio u bolnici. Na društvenoj mreži tada je napisao da stari te da je došlo vrijeme da počne voditi bolju brigu o svom tijelu. Nakon prvog udara glumac se polako uspio oporaviti, a od tada je imao oko 15 malih moždanih udara.

"Godina koju najbolje pamtim je 2017. jer sam tad naučio živjeti u sadašnjosti. Zadovoljan sam karijerom i odlukom da vozim utrke i da se posvetim glazbi. Čak i ako se ne mogu sjetiti svega, sretan sam", zaključio je.