Podijeli članak

Pred nogometašima HŠK Zrinjski od petka i utakmice s Tuzla Cityjem je paklenih mjesec dana u kojem će mostarski klub igrati sve same derbije.

Reprezentativna pauza godila je Plemićima pred period u kojem će se vidjeti od čega su zapravo satkani igrači mostarskog kluba. Već u petak Plemići igraju prvu u nizu teških utakmica na Tušnju gdje Zrinjski dolazi u goste Tuzla Cityju, koji se na neki način nalazi u sličnoj situaciji popit Zrinjskog. Trener Mladen Žižović svjestan je težine ovog susreta i kompletnog perioda koji se nalazi pred njime i njegovim timom te je za Pogled.ba najavio utakmicu koja će se igrati u petak.

Mladene, kako je Zrinjski proveo ovu reprezentativnu pauzu?

"S obzirom na veliki broj utakmica u prethodnom periodu, napravili smo manju pauzu gdje smo uspjeli da sve igrače dovedemo u neki mir, te ih koliko toliko oporaviti od povreda koje su ih pogađale u periodu iza nas. Nadam se da ćemo na današnjem treningu imati skoro kompletnu ekipu, što nam je u ovom trenu i bilo najbitnije - vratiti igrače i na psihičkom i fizičkom planu u ekipu".

U petak je utakmica s Tuzlom koja otvara veliki niz teških i zahtjevnih utakmica pred vama?

"Tako je, jako teška utakmica. Tuzla City je vrlo kvalitetna ekipa. Sve ove poraze koje imaju apsolutno nisu zaslužili prema onome što su pokazivali na terenu. Imaju niz kvalitetnih igrača i sigurno je da će nas dočekati motiviran i agresivan protivnik koji će čekati svoju šansu i pokušati nas pobijediti. S obzirom na to da su i oni u problemu što se tiče broja bodova, poput nas, očekujem tvrdu i neizvjesnu borbu do samoga kraja. Mi se spremamo maksimalno, vidjet ćemo što će biti, očekivanja su takva da ćemo pokušati doći do naše igre i uknjižiti važne bodove kojima ćemo se približiti samom vrhu ljestvice".

Spomenuli ste da u rosteru trenutno više nema ozlijeđenih nogometaša?

"Jedino je Bekić pod znakom pitanja, a ostali su svi zdravi i spremni. Mislim da će i naši novi nogometaši Sahiti i Lambulić dobiti dozvolu za nastup tako da ćemo možda imati malo veći izbor iako oni još nisu na optimalnom nivou što se tiče fizičke spreme, tako da ćemo vidjeti hoćemo li ih koristiti u ovoj utakmici protiv Tuzla Cityja".

AU:B.B.