Podijeli članak

 

Mladen Topić pobjednik je Natječaja za najbolji studentski literarni rad koji je raspisao portal Pogled.ba. Njegovo djelo pod nazivom Dobra namjera stručni ocjenjivački žiri u sastavu Veselin Gatalo, pisac- (predsjednik žirija), Željko Planinić-novinar (član) i Karolina Cvitković-novinar (član) ocijenio je najboljim u konkurenciji 37 pristiglih radova.

 

Drugo mjesto pripalo je Ani Mikulić koja nam se predstavila s radom „Sjenka moje prošlosti“. Ana Jugo autorica djela "Udarac" osvojila je treće mjesto.

 

U suradnji s butikom Man's Locker koji se nalazi u SPC Rondo dodijelit ćemo nagrade za tri najbolja literarna rada kako slijedi:

1.    Nagrada – 150,00 KM poklon bon
2.    Nagrada – 100,00 KM poklon bon  
3.    Nagrada – 50 KM poklon bon

Predsjednik žirija pisac Veselin Gatalo obrazložio nam zašto je prvo mjesto u Natječaju za najbolji literarni rad dodijelio Mladenu Topiću za rad „Dobra namjera“:

 

"Vrijeme i ostali mediji nameću način, pisac je tu da ispoštuje čitatelja. Mladen Topić je to uradio u priči "Dobra namjera", odlično znajući što, kako i kome piše. Priča moderna poput najnovijeg I-poda, svarljiva za čitanje bez zastoja, nimalo opterećujuća a sveprisutna i moguća čitavim generacijama stasalim nakon elektroničke revolucije koju mnogi stariji nisu ni opazili. Ova priča je dokaz da se može pisati aktualno, s poštovanjem prema novom i uvažavanjem vremena i konzumenata pisane riječi, i to tako da pisanje zadrži kvalitetu starih majstora i intenzitet i sirovu brzinu življenja surovog poput neizlječive bolesti. Jer, i nakon života se umire, baš kao nakon neizlječive bolesti".

 

Član žirija novinar Željko Planinić naveo je razloge zašto je druga nagrada otišla u ruke Ane Mikulić koja je autorica djela „Sjenka moje prošlosti“:

„Čini mi se da autorica obradila jako tužnu a i isto vrijeme i aktualnu temu. Najveći dio priče smješten je u Mostar kojeg autorica lijepo opisuje i kojeg se s nostalgijom prisjeća. Jednako kao i slikara Aleksandra, mladića koji zbog nesretne ljubavi drugu ni ne primjećuje“

Treća nagrada pripala je Ani Jugo za rad „Udarac“. Ovu odluku stručnog ocjenjivačkog žirija obrazložila nam je članica žirija novinarska Karolina Cvitković:

"Kratke rečenice u kojima je sažeta misao brzo dolaze do čitatelja. Slike su tako stvarno prikazane da čitajući osjećamo taj "zamah neprijateljske ruke". U kratkoj pjesmi brzog ritma Ana Jugo je uspjela iskazati bit, a čitatelju je radnja jasna, tako da je analiziranje za vrijeme čitanja bespotrebno i redak se lagano i brzo čita u jednom udahu, idući redak u izdahu..."