Podijeli članak

U odličnoj organizaciji AK Zenica na Kamberović polju u Zenici održano je najprestižnije atletsko državno prvenstvo najboljih seniora Bosne i Hercegovine. 

Za HAK Zrinjski nastupila su tri člana kluba: Ana Dorotea Markić(kadetkinja),Ivana Rozić(seniorka) i Amel Sabljić(senior).

Ogroman uspjeh za svoj grad i klub ostvarila je najmlađa sudionica prvenstva višestruka državna prvakinja u disciplini troskok Ana Dorotea Markić (2005.) koja je odličnim skokovima postala viceprvakinja države u najelitnijoj kategoriji seniora Bosne i Hercegovine.

-Na oduševljenje mnogih prisutnih atletičara i trenera, fenomenalnom izvedbom skokova naše mlade atletičarke, izbornik atletske reprenzetacije Bosne i Hercegovine Dragomir Čabrilo uz velike čestitke na ovom ogromnom uspjehu potvrdio je kako je Ana Dorotea Markić službeno član atletske reprenzetacije Bosne i Hercegovine, što je kruna na trud, rad i sve ostvarene uspjehe koje je postigla naša mlada perspektivna atletičarka kroz svoju uspješnu karijeru - navodi se u priopćenju HAK Zrinjski.

Svojim radom, trudom i predanošću dokazala je da se može nositi i sa puno starijim i jačim kategorijama kao što je kategorija seniora i ostvarivati odlične rezultate koji zasigurno neće izostati ni u reprezentativnim međunarodnim nastupima gdje će dokazati svoj raskošni talenat.

Na disciplini 100m nastupili su seniori: Ivana Rozić,nažalost diskvalifikacijom zbog preranog izlaska iz bloka i Amel Sabljić koji
je zauzeo 5. mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.